AZ ARTMADA KÖR TÁMOGATÁSÁVAL LÉTREHOZOTT MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI PORTÁL ÉS MŰKERESKEDELMI CENTRUM

 


 

FESTMÉNYEK ADÁS - VÉTELE

ELADÓ ANTIK FESTMÉNYEK

ELADÓ KORTÁRS FESTMÉNYEK

FESTMÉNY ADÁS- VÉTEL  Festmények értékesítésében közvetítőként segítünk, továbbá vásárlási szándéknál felkutatjuk az ügyfeleink számára a kívánt művész kiszemelt alkotásait, kapcsolatba lépünk gyűjtőkkel, galériákkal és minden olyan forrással mely eredményhez vezethet. A vásárlás lebonyolításakor segíthetünk szakértéssel akár személyes jelenléttel a helyszínen. Kizárólag csak eredeti festmények hirdetését közöljük!   Érdeklődni: shop@artmada.hu

tovább a teljes kínálatra >>

Hirdetését küldje el e-mailben: shop@artmada.hu

FESTMÉNY MÁSOLÁS

A festmény másolás mint képzőművészeti ágazat hazánkban kevésbé ismert és még kevésbé gyakorolt ellentétben a nagy művészeti hagyományokkal rendelkező nyugat európai országokban mint Olaszország, Anglia, Franciaország, Spanyolország, Hollandia. Ezekben az országokban már a XVIII- században létrejöttek a művészeti akadémiákon a múzeumi másoló szakok melyek a legmagasabb szintű technikai tudást és leg kiváló tehetséget igényelték. Komoly szakmai elismerést vívtak ki maguknak azok művészek akik másoló festőké válhattak. Nagyon sok elismert és híres XVIII- századi klasszicista mesterek mint például Delacroix, Dávid, Prud'hon vagy Gerome hosszú ideig  múzeumi másolókként tevékenykedtek, magukba szívva és továbbfejlesztve mint azt a tapasztaltatott melyet a nagy mesterművek tanulmányozásával és másolása során szereztek. Nincs annál nagyobb kihívás és tanító metodika mint megpróbálni lemásolni egy Leonardot, Michelangelót, Rembrandtot, Caravaggiot, Velasquezt vagy a francia impresszionisták mesterműveit közelről, milliméterről milliméterre felmérve, elemezve, keresve a választ az örök dilemmára: 'ezt meg hogyan csinálhat ennyire csodásan???..." . Ekkor szembesülünk ezeknek a mestereknek az igazi géniuszával. Abban a szerencsés helyzetben voltam hogy néhány évet volt szerencsém múzeumi másolóként tölteni Spanyolországban egy barcelonai múzeumi másolóműhelyben és átterezni az igazi nagy művek közelségét, lüktetését, a belőlük sugárzó erőt és varázst egyrészről, másrészről pedig mint feladat óriási erőfeszítést, precíz technikai gyakorlatot igényelt minden perc, végtelen türelmet és ami mindennél fontosabb alázatott. Visszatekintve ez volt messze a legmagasabb szintű művészeti képzés melyben részesülhettem, több mint amit a Firenzei  Akadémia szigorú programjai nyújtottak korábban, pedig akkoriban naiv diák fejjel azt gondoltam itt mindenre megtanítanak amit csak meglehet tanítani a festészetről. Magyarországon sajnos nem léteznek sem múzeumi másoló műhelyek de még evvel részben foglalkozó képzőművészeti szakoktatás vagy képzés. Ritka esetekben a múzeumi restaurátorokra hárul a másoló feladat. Végezetül meg kell jegyeznem egy ehhez a témakörhöz kapcsolt örök tévhit eloszlatását: a festmény másolás nem azonos a festmény hamisítással de ez már egy másik téma. Ha bővebben szeretne ismerkedni a másoló festészettel látogasson el ide:

ARTMADA MŰVÉSZETI KÖR

 

 

ARTMADA KIÁLLITÁSOK


MŰVÉSZETI SEGÉDESZKÖZÖK

Eladó mellszobrok képzőművészeknek, rajziskoláknak, oktatási gyakorlatokhoz, beltéri dísznek.

A mellszobrok gipsz vagy műkőből készültek, kiváló minőségben, fehér, kő és bronz festéssel, művészeti akadémista iskolák szabvány méretei alapján.

ÍJÁSZ szobor - egyik leghíresebb és leghasznosabb szobor, művészeti gyakorlatok céljából. Minden képzőművészeti egyetemen, rajziskolában jelen van kötelező anatómiai művészeti segédeszközként és kötelező gyakorlati feladatként.
Kéz, láb, orr-száj, szem, fül, gipsz torzók, rajzoktatáshoz, művészeti anatómia oktatáshoz, képzőművészek,  művésznövendékek számára.

ADÁS - VÉTEL

NÁCI MŰVÉSZET

 A náci művészet a mai napig egy szalonképtelen téma, kényes fejezett a művészettörténelem árnyékos oldalára száműzve, még akkor is ha az égisze alatt olykor magas kvalitású művek születtek, némely kiváló tehetségű művésztől, akár meggyőződésből behódolva, vagy rákényszerítve a harmadik birodalom kulturális eszméinek szolgálatára. A politikai megítélése a nácizmusnak egyértelmű, ezzel nem kívánunk foglalkozni, csupán néhány fennmaradt ritka és művészi minőséget képviselő 'náci" festményt mutatunk be kizárólag hazai magán gyűjtök jóvoltából.

ADOLF HITLER                            FÜHRER portrék gyűjteménye

Egyes művek megvásárolhatóak.   tovább>>

SZOCREÁL MŰVÉSZET

feltöltés alatt

 

FESTMÉNY SZAKÉRTÉS

Festmény szakértés és eredetiség vizsgálat. Klasszikus és modern magyar festők alkotásainak eredetiségvizsgálata, szakvéleményezése.

festmenyszekertes@artmada.hu

 

A képek műszeres vizsgálata sok esetben elengedhetetlen a kép korának meghatározásához, a felhasznált anyagok analíziséhez, az eredetiség megállapításához, az alkotó beazonosításához.

A költségeket befolyásolhatja, ha olyan műszeres vizsgálat igénybevételére is szüksége van, mely laboratóriumi körülmények között végezhető el. Ennek esetleges díját Önnel minden esetben egyeztetjük. Előzetesen tájékoztatjuk azokban az esetekben és nem végzünk laboratóriumi vizsgálatokat olyan esetben sem az, ahol annak költségei meghaladhatják az eredmény ismeretében bekövetkező értéknövekedés mértékét. festmenyszakertes@artmada.hu

ÉRTÉKBECSLÉS

Vállaljuk gyűjtők, befektetők döntéseinek segítését, a festmények értékében történő eligazodást, folyamatos tájékoztatást a műtárgypiac jelen állapotáról, az értékviszonyok változásáról.

GYŰJTEMÉNYEK LÉTREHOZÁSÁHOZ ÉS KEZELÉSHEZ SZAKTANÁCSADÁS katalógus szerkesztése, a gyűjtemény ismertetése a műtárgypiacon, marketing feladatok, magángyűjtőknek intézményeknek.

FESTMÉNY RESTAURÁCIÓ

FELHÍVÁS  festő-restaurátorok számára: Fiatal pályakezdő restaurátort keres budapesti művészeti kör, alkalmi restaurációs munkákra. A feladatok elvégzése idejére biztosítunk műhelyt.

 
 
 

FESTMÉNY HAMISÍTVÁNYOK

Aki nem képes egy hamisítványt megkülönböztetni egy eredeti műtárgytól kérjen szakértői véleményt vásárlás előtt. A szakértői árak nem magasak, többnyire a festmény árának néhány százaléka.

 

Várunk észrevételeket, véleményeket és jelzéseket a témával kapcsolatban.

Kérjük hogy a beküldött fotók felirat és vízjelmentesek legyenek.

hamisfestmeny@artmada.hu

 

 

KÍÁLLITÁS SZERVEZÉS
 
Kiállatás szervezés intézmények, cégek részére, VIP rendezvényekre, különleges eseményekre, továbbá ideiglenes művészeti kiállítások létrehozása és lebonyolítása Budapesti helyszíneken.
 
Festmény kölcsönzés. Kizárólag megfelelő körülmények biztosítása mellett, festmény kölcsönzés.

 

RAJZ TANFOLYAMOK

 

LAKBERENDEZÉS

 

ART FASHION- DIVATTERVEZÉS

RUHASZERKESZTÉS
RUHAMODELLEZÉS

MÉRETES SZABÁSMINTA KÉSZÍTŐ

 

RUHASZERKESZTÉS, MÉRETKÉSZÍTÉS    A GARAINÁL  BUDAPEST  +3630461580

MŰVÉSZETI ESEMÉNYEK

 

 

 

 

 Digital Consciousness logo by Michael Millevolte

 

 

 

KRITIKUS SAROK

JÓ ötlet az új múzeumi negyedet
Bandaháborúban ölt Caravaggio                  Az olasz Állami Levéltár május 15-ig tartó   kiállításán olyan ...
 

                          ADÁS - VÉTEL                                     

LEGFRISSEBB HIRDETÉSEK

ELADÓ FESTMÉNYEK, SZOBROK, RAJZOK, MŰTÁRGYAK, MŰVÉSZETI KELLÉKEK, RÉGISÉGEK HIRDETÉSE

 

     

SZŰZ MÁRIA olajfestmény

350000 ft

SZŰZ MÁRIA , óriási méretű igazán szép klasszicista olajfestmény vászonra (készült kb. a 40-60-as években), 80x140cm., gyönyörű minőségű, magas kvalitású festmény, Bécsből.

 
 

PARASZT CSALÁD - Karcsay L.  Nagybányai olajfestmény

250000 ft

 

Karcsay Lajos (1860-1932),  Hazatérő parasztok ' 1921 , 60x80, olaj vászonra, gyönyörű festmény, kifogástalan állapotban, magán gyűjteményből, restaurálva és becsüs által megvizsgálva, keretben.

magánszemély: info@artmada.hu

ROMAI HALÁLA - nagyméretű festmény

300000 ft

Gyönyörű nagyméretű olajfestmény, Bécsből.

magánszemély: info@artmada.hu

ÍJÁSZ szobor - gipsz anatómiai szobor

140000 ft

Íjász gipszszobor, 65 cm., vadonat új sürgősen eladó. Művészeknek, rajziskoláknak ajánlom. Budapest

magánszemély:  info@artmada.hu

mellszobor- gipsz szobrok

75000 ft - db.

Több fajta gipsz mellszobor, 50 cm., sürgősen eladók. Művészeknek, rajziskoláknak, belső dekorációnak ajánlom. Budapest

magánszemély:  info@artmada.hu

Orr, fül, láb, kéz, szem, száj gipsz szobor - gipsz anatómiai szobrok

140000 ft

Orr, fül, láb, kéz, szem, száj gipszszobrok eladók. Művészeknek, rajziskoláknak ajánlom. Budapest

magánszemély:  info@artmada.hu

KAKAS VIADAL

350000 ft

Kakas viadal, óriási méretű igazán szép klasszicista olajfestmény vászonra (készült kb. a 40-60-as években), 130x90, gyönyörű minőségű, magas kvalitású festmény, Bécsből.

magánszemély:  info@artmada.hu

 

 

 

kapcsolatfelvétel: info@artmada.hu | ©2010 ARTMADA Minden jog fenntartva     .Artmajestic Corporation.Eu.

design by zolischa 2010